Pensionstalling

Het fokken en opleiden van goede, jonge sportpaarden is onze passie.

Kleinschalige pensionstalling, inclusief voer, altijd een schone stal en gebruik kunnen maken van alle faciliteiten tijdens ruime openingstijden, dat is wat je krijgt als je je paard bij Lenthe Farm / Stal Vreeswijk stalt. Er heerst altijd rust in de stallen doordat er op vaste tijden gevoerd wordt, de stallen ruim en open zijn, met veel lichtinval. Verder gaan de paarden dagelijks naar buiten, ook in de winter (zolang de weersomstandigheden het toelaten).

Wij vinden het belangrijk dat iedereen plezier kan beleven aan paarden op zijn eigen niveau, en daarbij wordt een ieder in zijn waarde gelaten. Een paard verdient voldoende aandacht, dat is wat wij met zijn allen proberen te geven aan de paarden.Wij kijken naar het individuele karakter van het paard met de daarbij behorende aanpak. Daar past een bepaalde manier van omgaan en trainen bij. Zodoende proberen we in elk paard het beste naar boven te halen. Als basis tussen mens en paard geldt altijd wederzijds respect.

De volgende faciliteiten zijn aanwezig:

Stallen 
De stallen zijn ruim, open en hebben veel lichtinval. De paarden kunnen ook altijd contact met elkaar hebben. Aan de voorkant kijken de paarden de binnenmanege in. Iedere stal is aan de achterkant voorzien van een luxe stalraam. Bij mooi weer staat deze altijd open. Tevens is er sprake van een goede ventilatie en is de stal geheel geïsoleerd. De stallen worden twee maal per dag door ons afgemest en zijn voorzien van houtkrullen en stro.

Weidegang
Uit principe komen alle paarden bij ons elke dag naar buiten. Dit doen we gezamenlijk, alles in overleg. We zitten met ons bedrijf op de hoogste, droogste en beste zandgrond. Wij zorgen ervoor dat er kwalitatief goed gras aangeboden wordt aan de paarden. We hebben de beschikking over 3 weides van circa 1000 m2 en daarnaast 3 grote weides van circa 5000 m2. Zodoende kan uw paard zowel individueel als in de groep weiden. Ook in de wintermaanden gaan de paarden naar buiten, mits de weersomstandigheden het toelaten.

Voeren
De paarden worden door ons – op vaste tijden - gevoerd. In de ochtend krijgen de paarden ruwvoer en krachtvoer. Onder de middag krijgen ze ruwvoer. Aan het einde van de middag krachtvoer en ’s avonds nog een keer ruwvoer. Zowel het ruwvoer als het krachtvoer is altijd van hoogwaardige kwaliteit.

Ernst heeft door zijn studie aan de Agrarische Hogeschool en zijn werk bij “Fakkert Diervoeders” veel kennis van voer(en) waardoor het voer goed aan de bouw, het karakter en de gevraagde prestaties van uw paard aangepast wordt.

Poets-/wasplaats
Er zijn twee ruime poets-/wasplaatsen aanwezig. Het is dus nooit een probleem om de paarden er netjes en schoon bij te hebben staan. 

Zadelkamer
Er is een zadelkamer aanwezig waar een ieder zijn/haar spullen kan opbergen. De zadelkamer bevindt zich dicht bij de stal. Indien deze niet in gebruik is, is de zadelkamer altijd op slot.  

Binnenmanege/buitenbak/longeerbak 
U kunt gebruik maken van de binnenmanege, (20mx40m) buitenbak (30mx60m) en longeerbak (30mx18m). Het is iedere dag mogelijk om serieus met uw paard/pony te trainen, aangezien je vrijwel ieder moment van de dag gebruik kunt maken van de trainingsfaciliteiten. Tijdens de zomermaanden staat er in de buitenbak altijd een springparcours.

Trainingsmolen
De molen staat naast de stal op een rustige plek om onrust te voorkomen. De trainingsmolen is volledig omheind met hout en windbreekgaas en voldoet aan alle veiligheidseisen.

Kantine
Er is een gezellige kantine waar iedereen altijd wat te drinken kan pakken en tijdens koude dagen, zich kan opwarmen.

Instructie
Voor de pensionklanten is er op om de week op maandagavond de mogelijkheid om in een groepsles mee te rijden. Dressuurles wordt dan afgewisseld met springles. 
Ernst en Patricia zijn beiden gediplomeerd ORUN-instructeur in de richting “allround”. Ernst heeft zich op het springen toegelegd, dus bij hem kunt u terecht voor springlessen. Voor de dressuurlessen staat Patricia graag voor u klaar. 
Het belangrijkste tijdens de les vinden wij inzet. Wij zullen het programma aanpassen aan uw wensen en aan de mogelijkheden van uw paard.

Lenthe Farm Stables & Lodge

Slennebroekerweg 20
7722 JT Dalfsen

Telefoonnummers
+ 31 529 401 150
+ 31 654 958 468 (Ernst)
+ 31 624 116 737 (Patricia)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamers

Social media